Przepis na roladki z chleba tostowego i bekonu

coś na ząbKulinariaśniadania mistrzów
20 kwietnia 2017 / By / / 11 Komentarzy

Nie wiem co tu dużo mogę powiedzieć. Przepis na roladki z chleba tostowego i bekonu to idealne rozwiązanie na nasze leniwe weekendowe poranki. Wpisuje się w naszą ideę śniadania mistrzów. Ponadto jest w wersji słonej, a taką też wolimy w naszym porannym menu. Te zapiekane tosty wyszły naprawdę smaczne, więc jeśli nie macie pomysłu na śniadanie, koniecznie róbcie listę zakupów!

składniki (3 – 4 porcje)

  • 8 kromek chleba tostowego
  • 8 plastrów żółtego sera
  • 8 plastrów wędzonego boczku
  • 1/3 czerwonej papryki
  • majonez
  • ketchup
  • 8 wykałaczek

przygotowanie (do 20 minut)

Każdą kromkę rozwałkowuję za pomocą wałka (sprawdzi się też butelka po winie ;-). Smaruję ją majonezem i ketchupem. Kładę plaster sera, paprykę w cienkich paseczkach i zawijam w rulon. Owijam plastrem boczku i zapinam za pomocą wykałaczki.

Wstawiam do piekarnika nagrzanego na 200*C na ok. 10 minut.

Nie wiem jak Wy, ale kiedy ja spotkałam podobny przepis w Internecie, to od razu się zakochałam. Przepis na roladki z chleba tostowego i bekonu jest pomysłem na szybkie śniadanie. Przygotowanie jest łatwe, a czas pieczenia jest tak krótki, że zanim się obejrzymy, a już jemy nasze roladki. Planuję zrobić je jeszcze raz, tylko zamiast papryki użyję pieczarek.

Spróbujcie koniecznie!

Może Cię zainteresować

Przepis na grzanki z jajkiem w koszulce i rukolą
Przepis na grzanki z jajkiem w koszulce i rukolą
10 grudnia 2017
Przepis na ciasto czekoladowe z jednego jajka
Przepis na ciasto czekoladowe z jednego jajka
7 grudnia 2017
Przepis na zapiekankę ziemniaczaną ze szpinakiem
Przepis na zapiekankę ziemniaczaną ze szpinakiem
3 grudnia 2017
  • http://yolsh.pl/ Jola (Yolsh)

    Nie mogę jeść glutenu, a ten gotowy chleb jest nieciekawy. Takie przepisy, jak znalazł. Chleb w takiej wersji nabierze smaku. Chyba kupię znowu. :)

    • http://madame-malonka.pl/ Madame Malonka

      Chleb tostowy bardzo dobrze sprawdza się w takim wydaniu :)

  • http://Plantacjamagicznychmysli.blogspot.com/ Gaja

    Coś ciekawego – nigdy nie wpadłabym, że taki chleb można potraktować wałkiem. Na razie trudno mi wyobrazić sobie, że się nie rozpadnie. W wolnej chwili wypróbuję, bo to smak mojego śniadania. Nie jadam słodkich śniadań, mam po nich zwyczajnie mdłości.

    • http://madame-malonka.pl/ Madame Malonka

      Ja na początku też zastanawiałam się, czy się nie rozpadnie, jednak jest on na tyle elastyczny, że można sobie z nim poradzić :)

  • http://aleksandrakaliszan.com/pl/ Ola | Chasing Colors

    Nigdy bym nie wpadła, że z kromki chleba można zrobić roladkę! Super! :)

  • http://matkanaszczycie.pl Mom on top

    Oj, ja właśnie ostatnio miałam smaka na takie smażone plastry bekonu :)

  • http://www.pinkenvelope.pl/ Marcelina

    Ju już zgłodniałam! Zdecydowanie moje smaki, coś czuję, że będziemy testować w weekend na śniadanie 😉

  • http://najlepszapora.pl Milena | najlepszapora.pl

    Wygląda tak smakowicie, że chyba już czas najwyższy wrzucić coś na ząb 😀 Przepis do zapisania i z pewnością wyląduję na pyszne śniadanie! <3

  • http://www.moje-idealia.pl/ moje IDEALIA

    Wyglądają pysznie, szkoda że znowu zaczełam zdrowo się odżywiać. Wodzisz na pokuszenie…. :)

    • http://madame-malonka.pl/ Madame Malonka

      Warto pomyśleć nad zmianą pieczywa albo jako kompromis wybrać tostowy pełnoziarnisty i myślę, że można mieć czyste sumienie :-)

  • http://candy-pandas.blogspot.com/ Angelika_Monika Candy Pandas

    Ciekawie się prezentują :) I nie są takie trudne do zrobienia więc warto wypróbować :)

o mnie

Mam słabość do ładnych rzeczy. Przyciąga mnie wszystko, co francuskie, a moja największa miłość to Paryż. Wąskie uliczki i okna z drewnianymi okiennicami. Leniwy poranek z croissantem na śniadanie i...

FACEBOOK