Przepis na zapiekane bagietki z jajkiem i szynką

coś na ząbKulinariaśniadania mistrzów
13 lipca 2017 / By / , / 29 Komentarzy

To moja kolejna propozycja na szybkie śniadanie. Przepis na zapiekane bagietki z jajkiem i szynką jest łatwy w wykonaniu, a do jego zrobienia potrzeba tylko kilku składników. Kiedy nie macie czasu czy pomysłu na śniadanie, ale nie chcecie kolejny raz jeść zwykłych kanapek czy płatków na mleku, to ta propozycja powinna się Wam spodobać.

składniki (2 porcje)

  • 2 pół-bagietki
  • 50 g szynki wędzonej
  • 1 pomidor
  • 4 małe jajka
  • 70 g startej mozzarelli
  • sól
  • pieprz

przygotowanie (25 minut)

Piekarnik nastawiam na 180*C. Z bagietek odcinam górną część, środek wydrążam. Do środka daję pokrojoną w kostkę szynkę i pomidora. Solę i pieprzę. Wbijam jajka, także przyprawiam i posypuję serem mozzarella. Piekę ok. 15 minut.

Lubię łatwe i szybkie przepisy. Myślę, że ten przepis na zapiekane bagietki z jajkiem i szynką spokojnie można do niego zaliczyć. Przygotowanie zajmie nam ok. 5 minut, może trochę więcej. Reszta to kwestia pieczenia, w czasie którego możemy robić inne rzeczy. Ja swoje śniadanie przypiekłam 3 minuty specjalną funkcją piekarnika i posypałam posiekanym szczypiorkiem.

Bon Appétit!

Może Cię zainteresować

Przepis na jajka zapiekane w awokado
Przepis na jajka zapiekane w awokado
19 listopada 2017
Przepis na indyka z soczewicą i pomidorami
Przepis na indyka z soczewicą i pomidorami
16 listopada 2017
10 pomysłów na lunchbox do pracy - sałatki
5 pomysłów na lunchbox do pracy – sałatki
12 listopada 2017
  • http://www.wszystko-smaczne.pl/ Anna S.

    Bardzo apetycznie wyglądają :) Zjadłabym :)

  • http://yolsh.pl/ Jola (Yolsh)

    Szkoda, że nie mam bagietek. Bardzo lubię takie dodatki przy tych bezglutenowych, mają smak dzięki nim. 😉

    • http://madame-malonka.pl/ Madame Malonka

      Jest może w sklepie dostępne pieczywo bezglutenowe? Jakieś bułki lub bagietki właśnie?

      • http://yolsh.pl/ Jola (Yolsh)

        Jest dostępne. Obecnie chyba Auchan ma największy wybór. Ja mam jakieś 60 km. :)

  • http://aleksandrakaliszan.com/pl/ Ola | Chasing Colors

    Mmmm… niebo! Uwielbiam zapiekaną szyneczkę lub boczuś i to jeszcze w bagietce, mmm :)

    • http://madame-malonka.pl/ Madame Malonka

      To tak jak ja – dodatek mięsa w zapiekanych śniadaniach zawsze dobrze im robi :)

  • http://www.candypandas.pl/ Angelika_Monika Candy Pandas

    Prosty przepis a jaki efektowny 😉 Na pewno nie raz ktoś z niego skorzysta :)

  • http://matkanaszczycie.pl Mom on top

    Wyglądają pysznie, z chęcią bym teraz taką zjadła :)

  • http://blog.justynab.com/ JustynaenBarcelona

    Wygląda niezwykle apetycznie!

  • http://ksiazkomiloscimoja.pl Książko Miłości Moja

    No i poszło do zakładek. Wygląda super. Zjadłabym 😉

  • http://fitkot.blogspot.com/ Jud

    Bardzo fajna forma podania jajek :)

  • https://mariannainafrica.wordpress.com Marianna in Africa

    Ale fajny pomysł! Ja już nie wiem, co robić z jajkami, bo mam własne kury – tylko dwie, ale to oznacza dwa wielkie, świeże jaja każdego dnia, a że nie jem ich codziennie, to się zbierają 😀 Na pewno wypróbuję Twój przepis, bardzo prosty i smaczny :)

    • http://madame-malonka.pl/ Madame Malonka

      To Twoje kury bardzo dobre plony znoszą! :) :) U mnie jajka dosyć często występują, więc może znajdziesz coś dla siebie :)

  • http://www.blogierka.pl/ Blogierka

    proste i chyba smaczne- przetestuje na bank!
    ps.ile zapiekać i w jakiej temperaturze?

    • http://madame-malonka.pl/ Madame Malonka

      180*C i ok. 15 minut :)

      • http://www.blogierka.pl/ Blogierka

        dzieki:)

  • Fabryka Pomysłów

    swego czasu miałam fazę na takie zapiekane bułeczki, teraz mi przeszło póki co :)

  • https://checkingmyself.wordpress.com/ Klaudia

    Uwielbiam jajka w każdej postaci, w bagietce/bułce też. A sadzone w chlebku do kawy to radość zupełna…

    • http://madame-malonka.pl/ Madame Malonka

      O połączeniu ich z kawą bym nie pomyślała – spróbuję!

  • http://www.kobietapo30.pl Kobietapo30

    Niesamowite zdjęcie :) Aż czuję ten smak

    • http://madame-malonka.pl/ Madame Malonka

      Bardzo mi miło! Dziękuję:)

  • http://drobiazgowarupieciarnia.blogspot.com/ Justyna Wiśniewska

    To już? takie proste? chyba zrobię;D czy ten pomidor musi byc?;D

    • http://madame-malonka.pl/ Madame Malonka

      Czasem proste rozwiązania są najlepsze, ale pomidora możesz wyeliminować zupełnie lub czymś zastapić :- Może pieczarka? :)

      • http://drobiazgowarupieciarnia.blogspot.com/ Justyna Wiśniewska

        Może :) dobra myśl tylko czy wcześniej ją lekko podsmażyć? 😉

        • http://madame-malonka.pl/ Madame Malonka

          Jeśli lubisz półtwarde pieczarki to nie musisz, ale jeśli tak jak ja nie przepadasz za grzybami al’dente to dobrze będzie je podsmażyć. Przy okazji pozbędziesz się wody, którą mają w sobie. Jednak z drugiej strony, jak pokroisz 4 pieczarki w kosteczkę to ten czas w piekarniku im wystarczy, a dużo mniej pracy i sprzątania bedziesz miała :-)

          • http://drobiazgowarupieciarnia.blogspot.com/ Justyna Wiśniewska

            Jutro wypróbuję, zobaczę co mi z tego wyniknie 😉 a myślisz, że by srodek bagietki wysmarować masełkiem, przynajmniej ja tak robiłam gdy robiłam coś innego z pieczywa w piekarniku 😉

          • http://madame-malonka.pl/ Madame Malonka

            Przyznam że nigdy nie smarowałam masłem w środku :-) Przez składniki bułka zdążyła nasiąknąć więc z wierzchu jest chrupiąca, a w środku miękka :-)

          • http://drobiazgowarupieciarnia.blogspot.com/ Justyna Wiśniewska

            Aha, to wypróbuję pierwsza ;D

          • http://madame-malonka.pl/ Madame Malonka

            Daj znać, jak smakowało :)

o mnie

Mam słabość do ładnych rzeczy. Przyciąga mnie wszystko, co francuskie, a moja największa miłość to Paryż. Wąskie uliczki i okna z drewnianymi okiennicami. Leniwy poranek z croissantem na śniadanie i...

FACEBOOK