Nie wiem co tu dużo mogę powiedzieć. Przepis na roladki z chleba tostowego i bekonu to idealne rozwiązanie na nasze leniwe weekendowe poranki. Wpisuje się w naszą ideę śniadania mistrzów. Ponadto jest w wersji słonej, a taką też wolimy w naszym porannym menu. Te zapiekane tosty wyszły naprawdę smaczne, więc jeśli nie macie pomysłu na śniadanie, koniecznie róbcie listę zakupów!
składniki (3 – 4 porcje)
- 8 kromek chleba tostowego
- 8 plastrów żółtego sera
- 8 plastrów wędzonego boczku
- 1/3 czerwonej papryki
- majonez
- ketchup
- 8 wykałaczek
przygotowanie (do 20 minut)
Każdą kromkę rozwałkowuję za pomocą wałka (sprawdzi się też butelka po winie ;-). Smaruję ją majonezem i ketchupem. Kładę plaster sera, paprykę w cienkich paseczkach i zawijam w rulon. Owijam plastrem boczku i zapinam za pomocą wykałaczki.
Wstawiam do piekarnika nagrzanego na 200*C na ok. 10 minut.
Nie wiem jak Wy, ale kiedy ja spotkałam podobny przepis w Internecie, to od razu się zakochałam. Przepis na roladki z chleba tostowego i bekonu jest pomysłem na szybkie śniadanie. Przygotowanie jest łatwe, a czas pieczenia jest tak krótki, że zanim się obejrzymy, a już jemy nasze roladki. Planuję zrobić je jeszcze raz, tylko zamiast papryki użyję pieczarek.
Spróbujcie koniecznie!
Pingback: Arie Baisch()